Przepis nadaje się na Święta Bożego Narodzenia i na Święta Wielkanocne. Jest to przepis pracochłonny. Ciasto przed upieczeniem musi leżakować 14 dni. Przepis jest sprawdzony. Przepis jest rewelacyjny.
0 (0 ocen)
Porady
Po upieczeniu ciasto również musi leżakować 2 tygodnie,aby się przegryzło. Potem należy posmarować go masą kajmakową o smaku krówki i powidłami śliwkowymi. Puszkę gotowej masy kajmakowej należy gotować przez 3 godziny w lekko wrzącej wodzie (połowa wody). Cały czas patrzeć na gotowanie i co jakiś czas dolewać wodę (woda ma być przez całe gotowanie połowę (masa paruje podczas gotowania,dlatego należy dolewać wodę co jakiś czas). Potem trzeba wyciągnąć puszkę z wody. Pozostawić do całkowitego wystudzenia masy kajmakowej,a następnie należy osuszyć ściereczką puszkę masy kajmakowej i otworzyć ją otwieraczem do konserw i wtedy należy przekładać nią placki. Każdą puszkę masy kajmakowej należy gotować oddzielnie.
Komentarze