1.Margarynę, miód, cukier puder, przyprawę do piernika rozpuszczam na gazie. Czekam aż wystygnie. Oddzielam białka od żółtek Do wystudzonej masy dodaję po żółtku i cukier waniliowy. Po ubiciu masy dodaję mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Mieszam drewnianą łyżką. Białka ubijam na sztywną pianę i dodaję do wyrobionego wcześniej ciasta. Ponowie mieszam drewnianą łyżką. Po wymieszaniu dodaję śmietanę i mieszam. Tak przygotowaną masę przelewam do przygotowanych wcześniej 2 foremek wąskich . Piekę we wcześniej nagrzanym piekarniku 50 min temperaturze 180 st. Celcjusza
Polewa:
Wszystko gotuję na wolnym ogniu do uzyskania konsystencji śmietany. Polewam ciasto upieczone.
Polewa
margaryna 5 dag, cukier pół szklanki, kakao 2 łyżki, olejek rumowy., 2 łyżki mleka. Wszystko gotuję na wolnym ogniu do uzyskania konsystencji śmietany. Polewam ciasto upieczone.
Komentarze