Pierniczki przekładane

5 (1 ocen)

  • 24 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Łatwo się przygotowuje ciasto, nie muszą długo leżakować , miękkie.

  • 24 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 4 szklanki mąki
    - 1 szklanka cukru
    - 25 dag miodu
    - 10 dag margaryny
    - 3 jajka
    - przyprawa do piernika
    - 2 łyżeczki sody
    - łyżeczka kakao

    Lukier
    - cukier puder
    - sok z cytryny

    Dodatki:
    - marmolada lub powidło
    - kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Pierniczki

Pierniczki przekładane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto - margarynę i miód roztopić. Jajka utrzeć z cukrem, wlać ostudzoną margarynę ucierając wsypać pozostałe składniki. Gotowe ciasto odkładam do lodówki na noc.
    Na drugi dzień chwilę zagniatamy, rozwałkowujemy wycinamy ciasteczka.

    Układamy na posmarowanej blaszce, pieczemy 5 minut w temp. 180.

    Gotowe ciastka część lukrujemy posypujemy posypką, drugą część smarujemy i składamy razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować