PIERNICZEK BAKALIOWY

  • wyświetlono: 356 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Aromatyczny, miękki, puszysty no i pełen bakalii.

juchab
  • 80min

Składniki

Margaryna
1 szkl cukru
3 jajka
3 łyżki płynnego miodu
2 szkl mleka
2 łyżeczki sody rozpuszczonej w niewielkiej ilości ciepłego mleka
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki przyprawy do piernika
1 słoik dżemy np. wiśniowy
2 łyżki kakao
Bakalie ulubione
Olejek migdałowy

Sposób przygotowania przepisu:

PIERNICZEK BAKALIOWY

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać rozpuszczoną chłodną margarynę. Utrzeć dokładnie. Do masy dołożyć miód, cynamon, przyprawy, kakao i sodę, olejek, dżem i bakalie. Na końcu dodawać naprzemiennie mąkę i mleko. Piec ok. 1 godziny w 180C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Bakaliowy piernik

Dodane przez: Jaga85

Bakaliowy piernik

Na święta u mnie w domu obowiązkowo...

Stefania bakaliowa

Dodane przez: Agnieszka Rec

Stefania bakaliowa

Stefania z kruchego ciasta i mocno...

image-06xq2l6

Dodane przez: KORAL

Bakaliowa "Pychotka"

Inspiracja ciasta Siostry Anastazji....

Przekładaniec bakaliowy

Dodane przez: Kameleon

Przekładaniec bakaliowy

Wspaniały , drożdżowy przekładaniec...

image-1ysxv8a

Dodane przez: pm135

Paczki bakaliowe

Mają aromatyczny, bakaliowy farsz,...

image-1qcu4ug

Dodane przez: elapolo

Bakaliowe florentynki

Smaczne bakaliowe ciasteczka, idealne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE