Pielmieni z mięsem i śmietaną

4.49 (181 ocen)

Jest to moja ulubiona potrawa z rosyjskiej kuchni.

Składniki:

  • Ciasto:
    35 dag mąki
    1 jajko
    1/4 l wody
    sól

    Farsz:
    40 dag mielonego mięsa wołowego
    1 duża cebula
    pieprz i sól do smaku

    śmietana
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Pielmieni z mięsem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Mięso wymieszać z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, doprawić do smaku pieprzem i solą.
  • 2. Odciąć kawałek ciasta, rozwałkować. Ułożyć na foremce do pielmieni, w każdy otwór nakładać po łyżeczce farszu, następnie przykryć kolejnym rozwałkowanym płatem ciasta i wszystko to rozwałkować na foremce. Następnie wyjąć pielmieni z foremki i gotować przez około 7 min. w osolonej wodzie.
  • 3. Pielmieni podawać ze śmietaną.

Porady

Zamiast specjalnej foremki można po prostu wykrawać kółeczka szklanką i zlepiać je jak pierogi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować