Piekielny kurczak

  • wyświetlono: 157 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Propozycja dla osób kochających pikantne potrawy

  • 90min

Składniki

5 ćwiartek z kurczka
6 cebuli
oregano
kurkuma
papryka ostra
papryka słodka
pieprz cayenne
sól
odrobina oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Piekielny kurczak

  • 1. Ćwiartki kurczaka myjemy, odcinamy płaty tłuszczu oraz kuperki. Kroimy na pół.
  • 2. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kurczaka posypujemy dużą ilością przypraw, a następnie układamy na nich cebulę. Podlewamy niewielką ilością tłuszczu, przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 180-200 stopni minimum przez godzinę.

Porady

Kurczak idealnie nadaje się do ziemniaków, kasz czy ryżu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylakuchnia_polskakurczak_na_ostropiekielny_kurczakdania_z_drobiuprosty_kurczak

Komentarze

Podobne przepisy

Śródziemnomorski kurczak

Dodane przez: ewiczka2304

Śródziemnomorski kurczak

Tak bardzo lubiany u nas kurczak...

Pieczony kurczak

Dodane przez: danusia19671

Pieczony kurczak

Pyszny pieczony kurczak na obiad

image-1k3yo7w

Dodane przez: Di bloguje

Pieczony kurczak z rosołu

Przyznam, że specjalnie gotuję...

image-1v7qu03

Dodane przez: szprotka110

Pijany Kurczak

uczta dla osób lubiących soczystego...

Leczo z piersią kurczaka

Dodane przez: Ola1984

Leczo z piersią kurczaka

Idealne, jednogarnkowe, rozgrzewające...

Kurczak tikka

Dodane przez: smak i uczucie

Kurczak tikka

Coś z kuchni hinduskiej. Kurczak...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE