Piekielne talarki paprykowo-bazyliowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Chrupiące, pieczone talarki ziemniaczane o wyrazistym smaku bazylii. Idealne dla wielbicieli ostrych smaków, gdyż dodatek tabasco sprawia, że na prawdę mają moc.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -1,5 kg ziemniaków

    Marynata:
    -2 łyżki bazylii suszonej
    -2 łyżki tabasco
    -2 łyżki papryki słodkiej w proszku
    -2 łyżki sosu ostrygowego
    -duża szczypta pieprzu
    -8 łyżek oleju

Piekielne talarki paprykowo-bazyliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, dokładnie myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w talarki.
  • 2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy ziemniaki i dokładnie mieszamy. Ziemniaki wykładamy na blaszkę wyłożoną folią aluminiową lub naczynie żaroodporne. Pieczemy przez około 70 minut w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy