Pieguski z owocami goji i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 35 min

Ciasteczka szybkie i łatwe do przygotowania. Można do nich dodać dowolne, ulubione bakalie.

  • 35 min

Składniki:

  • 120g margaryny,
    1 jajko,
    1/2 szklanki cukru pudru,
    1 szklanka mąki,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 tabliczka mlecznej czekolady,
    30g suszonych owoców goji,
    30g rodzynek.

Pieguski z owocami goji i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z jajkiem i cukrem pudrem. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta dodajemy rodzynki, owoce goji oraz pokrojoną w drobną kostkę czekoladę. Mieszamy.
  • 2. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżką niewielkie porcje ciasta, formując ciasteczka. Ciastka pieczemy 20 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy