Pieguski

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pieguski własnego wypieku są pysze i bardzo kruchutkie.

  • 60 min

Składniki:

  • Porcja na ok. 40 szt piegusków

    - 2 szklanki mąki pszennej
    - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 kostka masła
    - cukier waniliowy
    - 3/4 szklanki cukru pudru
    - 2 tabliczki czekolady mlecznej
    - garść rodzynek
    - garść pestek słonecznika
    - kilka pokrojonych orzechów laskowych

Pieguski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
  • pieguski2 2. Wbijamy jajko i chwilę miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką i wsypujemy dodatki.
    Następnie nakładamy ciasto łyżeczką na blachę. Trzeba pamiętać aby zostawiać odstępy od ciasteczek
    Ciasteczka pieczemy ok 15 min w temp. 180 stopni

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy