Piegusek z masą śmietankową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Białka nalezy oddzielić od zółtek i ubić. Dodać cukier i żółtka. Suche składniki ze sobą wymieszać i dodać do białek. Piec przez 45 min. w 180°C. Po wystudzeniu przekroić dwa razy.
Gdy ciasto przestygnie , zmieszac wode z rumem i nasączyć ciasto przygotowanym ponczem.
2. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Zostawić do wystygnięcia, ale nie pozwolić by stwardniała. Nastepnie smietanę należy ubic. Powoli wlewać przestudzoną czekoladę do ubitej śmietany. Przelożyć ciasto kremem. 2 RAZY ,Wierzch równiez delikatnie posmarowac kremem, a nastepnie oprószyc suchym makiem.
Porady
pamietajmy by czekolada przestygła , inaczej może się zwazyc.
Komentarze