Piegusek z białek

  • wyświetlono: 3971 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

kiedy zostają jakies białka

luna19
  • 20min

Składniki

1,5 szkl białek ok 400 ml
250 g margaryny
1 szkl cukru
1 szkl maku
2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat
cukier wanilinowy
1,5 szkl mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Piegusek z białek

  • 1. Białka ubić na pianę, dodać cukier i cukier wanilinowy, ubić do rozpuszczenia cukru, dodać mak , mąkę proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Wylać ciasto w nasmarowaną blaszkę lub w dwie keksówki. Piec w temp 180 st ok 50 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieciasta i deserykategoria_ciasta

Komentarze

Podobne przepisy

legumina z białek

Dodane przez: agnes8118

LEGUMINA Z BIAŁEK

Doskonały sposób na stworzenie...

mocniej przypieczone smakują wyśmienicie

Dodane przez: KARI

KOKOSANKI z białek

Jeśli zostają mi białka z innych...

sernik z czekoladą, piegusek

Dodane przez: Goszka

Sernik z czekoladą Piegusek

Ten sernik jest bardzo prosty -...

Babka makowa z białek z pomarańczami

Dodane przez: alaaa

Babka makowa z białek

Białka po pączkach wykorzystałam...

Piegusek (smakujmy.pl)

Dodane przez: kasiunia

Piegusek

Mój sposób na wykorzystanie białek,...

niebieski deser z białek

Dodane przez: klementynka

niebieski deser z białek

Taki deser to doskonały pomysł...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE