Piegusek rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na placki kokosowe: ubić białka z dodatkiem cukru, do masy dodać kokos i proszek do pieczenia, upiec z tego 2 placki.
2.Placek makowy: ubić białka z cukrem, dodać żółtka, ucierać. Na koniec dodać mak i proszek do pieczenia. Upiec.
3.Masa: żółtka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodać do masy mąkę i odrobine mleka. Pozostałe mleko zagotować z aromatem rumowym, ugotować z tego budyń. Przestudzoną masę utrzeć z margaryną, na konću dodając mleko w proszku.
4.5 dag kokosu uprażyć na patelni z łyżką masła i cukru. Przestudzić. Każde ptasie mleczko przekroić na połowę (by otyrzymać 2 cienkie prostokąty).
5.Składanie: placek kokosowy - masa - placek makowy - masa - poukladać ptasie mleczko - masa - placek kokosowy - masa - uprażony kokos.
Komentarze