Piegusek

  • wyświetlono: 470 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybie, proste i tanie ciasto. Doskonały pomysł na wykorzystanie białek, które nam zostały.

karolcia_m

Składniki

Szkl. białek (ok.5-6 szt)
3/4 szkl maku
3/4 szkl cukru
1/2 kostki margaryny
1 szkl mąki
1 łyżka proszku do pieczenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Piegusek

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Powoli wsypywać mak i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlać ostudzoną margarynę. Miksować.
  • 2. Ciasto wlać na niedużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 45 min na złoty kolor w temp. ok 180 st.

Porady

Ciasto można polać polewą czekoladową.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Truskawkowy piegusek

Dodane przez: benka

Truskawkowy piegusek

Ciasto mojego autorstwa, biszkopt...

Śliwkowy piegusek

Dodane przez: Jaga85

Śliwkowy piegusek

Ciasta z owocami-równa się pyszne...

sernik piegusek

Dodane przez: iziona

Sernik piegusek

Dobry sernik musi być puszysty...

Piegus (babka makowa)

Dodane przez: Kloruś

Piegus (babka makowa)

Piegus (zwany także babka makową)...

Piegusek Rafaello

Dodane przez: FajnaKobitka

Piegusek Rafaello

po Tłustym Czwartku zostało mi...

Babka Piegusek

Dodane przez: misia13

Babka Piegusek

polecam prosta babke z ziarenkami...