Piegus z agrestem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować masło z żółtkami i cukrem. Przesiać tam mąkę z proszkiem, wymieszać. Dodać mak i też wymieszać.Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem i wymieszać delikatnie z ciastem.Wylać na blaszkę 22x36 wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Rozsypać agrest, można i inne owoce. Świetnie nadawały by się też mandarynki.
3.Rozdrobnić wszystkie składniki na kruszonkę i rozsypać do blaszki po agreście.
4.Piec w 175 *C ok. 50 min.
5.lukier-Cukier puder wymieszać z sokiem, dodając powoli gorącej wody. Tak żeby polewa był lejąca, ale nie za rzadka, ani za gęsta. Polać górę zimnego placka w esy-floresy.Dodatkowo posypałam czarnym maczkiem cukrowym.
Komentarze