Pieczony ziemniak z tuńczykiem i włoskimi pomidorami.

0 (0 ocen)

Ziemniak

Składniki:


  • 2 duże ziemniaki
    1 opakowanie twarożku wiejskiego granulowanego
    6 suszonych pomidorów włoskich
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    8 dkg żółty ser o zawartości 45% tłuszczu
    Szczypiorek
    Sól i pieprz

Pieczony ziemniak z tuńczykiem i włoskimi pomidorami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Folię aluminiową, stronę błyszczącą posmarować oliwą i owinąć ziemniaki. Piec w piekarniku około 40 minut. Wyjąć upieczone, ściąć wierzch i małą łyżeczką wydrążyć, pozostawiając 0,5 centymetrowe ścianki.
    Wydrążone ziemniaki pokroić w kostkę, dodać pokrojone suszone pomidory z zalewy. Osączonego tuńczyka. Ziemniaki , tuńczyka i pomidory wymieszać z twarogiem. Można dodać trochę pokrojonego szczypiorku. Posolić i oprószyć pieprzem. Napełnić masą ziemniaki, posypać żółtym serem i zapiec w piekarniku około 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (166 ocen)

Ziemniak nadziewany