Pieczony schab z farszem jajecznym

  • wyświetlono: 968 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszny schab przekładany farszem z jajek i chrzanu

joka131
  • Średni

Składniki

- schabu bez kości: 800 gramów
- jajka: 4 sztuki
- chrzan: 3 łyżki
- majonez: 2 łyżki
- szczypior: 1 pęczek
- mielony czosnek: 1 szczypta
- przyprawa do schabu,sól, pieprz: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczony schab z farszem jajecznym

  • 1. Schab natrzyj przyprawami. Włóż do rękawa do pieczenia, piecz godzinę w temp.180 * C. Ostudż. Schab pokrój na plasterki. Jajka ugotuj na twardo, zetrzyj na tarce. Dodaj chrzan, wymieszaj z majonezem. Schab układaj na półmisku przekładając farszem jajecznym. Wierzch posyp posiekanym szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jajka_wielkanocne

Komentarze

Podobne przepisy

schab pieczony z majerankiem

Dodane przez: capri

schab pieczony z majerankiem

Pyszna propozycja dodatku do pieczywa...

Schab po warszawsku z pastą chrzanowo-jajeczną w galarecie

Dodane przez: bronislawa70

Schab po warszawsku z pastą chrzanowo-jajeczną...

Smaczna i efektowna przekąska na...

Pieczone ziemniaki z pieczarkowym farszem

Dodane przez: Gregorhspeed

Pieczone ziemniaki z pieczarkowym farszem

Podstawowym składnikiem wielu polskich...

Pieczone pierogi

Dodane przez: Titka1987

PIECZONE PIEROŻKI Z FARSZEM KAPUŚCIANO-PIECZARKOWYM

Idealne smakują z barszykiem czerwonym!...

image-1rs5xyf

Dodane przez: viki2903

SCHAB PIECZONY

Nie wyobrażam sobie świątecznego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE