Pieczony schab z aromatycznym sosem pomarańczowym

4.5 (188 ocen)

  • Łatwy

Pyszny pieczony schab z nutą pomarańczy

  • Łatwy

Składniki:

  • - schabu: 70 dekagramów
    - przyprawa do schabu: 1 opakowanie
    - śmietany: 100 mililitrów
    - musztardy: 1 łyżeczka
    - pomarańcze: 4 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony schab z aromatycznym sosem pomarańczowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony schab 1. Schab natrzyj przyprawami. Włóż do rękawa do pieczenia, piecz godzinę w temp.180 * C. Ostudż. Schab pokrój na plasterki. Przekładaj plastrami świeżej pomarańczy.
  • 2. Śmietanę wymieszaj z łyżeczką musztardy, wyciśniętym sokiem z 3 pomarańczy, dopraw solą i pieprzem. Gotowy sos pomarańczowy, przelej do wydrążonej pomarańczy, posyp natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować