Pieczony schab w ziołach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Podaję go z chrzanem, żurawiną i marynowanymi grzybami

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - schab środkowy: 800 gramów
    - marynowane borowiki (marynowane w miodzie, musztardzie i świeżym koprze): 4 łyżki
    - chrzan (tarty): 4 łyżki
    - konfitura z żurawiny błotnej: 4 łyżki
    MARYNATA:
    - olej rzepakowy: 2 łyżki
    - czosnek (rozgnieciony): 3 ząbki
    - cebula (mała, drobno posiekana): 1 sztuka
    - sól, pieprz, słodka papryka do smaku: 1 szczypta
    - majeranek, liść laurowy, ziele angielskie do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczony schab w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie skropić olejem i dokładnie natrzeć czosnkiem, cebulą oraz pozostałymi przyprawami. Tak przygotowane odstawić do lodówki. Po około 8 godzinach schab przełożyć do specjalnego worka do pieczenia, szczelnie zamknąć, wstawić do piekarnika i piec około godzinę w temperaturze 180 stopni C.
  • 2. Soczyste i aromatyczne mięso podawać od razu po upieczeniu, pokrojone w plastry z łyżką marynowanych grzybów, chrzanu oraz konfitury żurawinowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Zioła Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować