Pieczony schab do kanapek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab dokładnie umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Schab nakłuć w kilku miejscach nożem. Do miski wlać olej. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i włożyć do oleju, majeranek rozetrzeć w dłoniach i dodać również do oleju. Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Schab dokładnie natrzeć marynatą i odstawić na noc do lodówki. Patelnię rozgrzać. Schab włożyć na patelnię i obsmażyć z każdej strony, wlać wino i chwilkę smażyć ok 2 min. Schab przełożyć do żaroodpornego naczynia wraz z sosem z patelni. Piekarnik nagrzać do 180*C i piec ok 40 min. od czasu do czasu polewając powstałym sosem. Smacznego!
Porady
Schabu staramy się długo nie piec żeby nie stał się suchy
Komentarze