Pieczony schab

0 (0 ocen)

  • 7 godz.

Przepis jest banalnie prosty, a efekt - rewelacyjny.

  • 7 godz.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    duża cebula
    5 łyżek oleju
    marynata do mięsa w torebce
    1 woreczek do pieczenia

Pieczony schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łyżkę marynaty mieszamy z olejem, wkładamy plastry schabu i marynujemy kilka godzin (a najlepiej całą noc). Po tym czasie plastry obsmażamy na patelni z obu stron, cebulę obieramy i kroimy w piórka. Do torebki wkładamy podsmażone plastry mięsa oraz cebulę, delikatnie mieszamy. Spinamy torebkę i pieczemy w temp. 180st ok 1 godz.

Porady

Można użyć dowolnej marynaty wg uznania, ja używałam marynaty staropolskiej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy