Pieczony pstrąg z pieczonymi ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 1 min

Pstrąg...moja ulubiona rybka;)

  • 1 min

Składniki:

  • 2 pstrągi (tusza)
    przyprawa do ryb
    rozmaryn
    przyprawa uniwersalna
    sól
    papryka
    oliwa
    plastry cytryny
    folia aluminiowa do pieczenia

    1/2 kg ziemniaków
    oliwa
    zioła prowansalskie
    sól

Pieczony pstrąg z pieczonymi ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi uprzednio wymyte nacieramy z zewnątrz i od środka odrobiną oliwy wymieszanej z przyprawą do ryb, przyprawa uniwersalna, rozmarynem, solą, papryką ostrą. Rybę obkładamy plastrami cytryny. Zawijamy w folię aluminiową.
    Pieczemy w piekarniku 45min temp:180C

    Ziemniaki obieramy, kroimy na 4 i gotujemy. Oliwę mieszamy z ziołami prowansalskimi i solą i polewamy ziemniaki. Całość zapiekamy w piekarniku razem z rybką.
    Smacznego ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy