Pieczony pstrąg z boćwiną i bakłażanem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczna zdrowa rybka podana z boćwiną i bakłażanem

  • 20 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    1 garść boćwiny
    1 bakłażan
    dymka
    1 cebula
    uniwersalna przyprawa
    1 łyżka masła
    sól morska

Pieczony pstrąg z boćwiną i bakłażanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga myjemy osuszamy , usuwamy wnętrzności ,płuczemy i osuszamy. Solimy go z każdej strony i w środku. do brzuszka kładziemy liście boćwiny i kawałek masła.Pstrąga wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 20 min. w tym czasie kroimy w kostkę bakłażana. Cebule kroimy w piórka ,dymkę kroimy
  • 2. . Warzywa podsmażamy na masełku , doprawiamy przyprawa uniwersalna i podlewamy odrobina wody. Bakłażan chłonie tłuszcz więc nie warto go dużo dodawać. Kiedy bakłażan robi się miękki dodajemy dymkę i doprawiamy pieprzem.
  • 3. Upieczonego pstrąga podajemy z duszonym bakłażanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy