PIECZONY UDZIEC Z KACZKI NA MUSIE ŻURAWINOWYM Z KARMELIZOWANYMI JABŁKAMI

4.5 (182 ocen)

Żurawina króluje

Składniki:

  • - 2 piersi kaszki na mostku
    - żurawina 100 g
    - żelatyna 3 łyżeczki
    - wino czerwone wytrawne 150 ml
    - 2 jabłka
    - mandarynka
    - 30 g aroni
    - cukier, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony udziec z kaczki na musie żurawinowym z karmelizowanymi jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 piersi kurczaka na mostku dopraw, solą i pieprzem, daj pokrojone jabłko i upiecz w worku aby było soczyste. Daj żurawinę do garnka oraz pół jabłka ( aby nasz mus był winny). Dodaj nieco cukru. Rozpuszczaną żelatynę w kąpieli wodnej dodaj do naszego musu. Cukier daj na patelnie i sporządź ka rmel, daj odrobinę do karmelu gorącego sosu żurawinowego. Mus daj na talerz niech zatęrzeje. Połóż na mus upieczony mostek z kaczki oraz upieczone i polane karmelem jabłka. Udekoruj i smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować