pieczony łosoś z zielonym pieprzem

0 (0 ocen)

pieczony łosoś z wyrazistym sosem z zielonym pieprzem

Składniki:

  • 4 porcje łososia po około 150 - 200 g
    sól morska
    mielony kolorowy pieprz
    4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
    3 młode cebulki lub szalotki
    4 ząbki czosnku
    papryczka chili
    3 łyżeczki zielonego pieprzu marynowanego
    kieliszek białego wina
    pół szklanki wiejskiej śmietany
    cytryna
    szczypiorek lub koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony łosoś z zielonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę solimy, pieprzymy i obsmażamy na rozgrzanym oleju/oliwie. Wkładamy do brytfanny, dodajemy posiekaną cebulkę, czosnek, papryczkę, zielony pieprz i podlewamy winem.
  • 2. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 15- 20 minut. Dodajemy śmietanę, doprawiamy sokiem z cytryny i podgrzewamy. Rybę podajemy z ulubionymi gotowanymi warzywami. Całość posypujemy koperkiem lub szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować