Pieczony łosoś z warzywami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapiekanki do idealny sposób na szybki obiad. Pyszna i aromatyczna zapiekanka z pieczonym łososiem w warzywach.
Przygotujesz ją bardzo prosto bez zbędnych komplikacji czy ciężko dostępnych składników.

  • 15 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg surowego łososia
    • 1 brokuł
    • Kilka pomidorków koktajlowych
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 łyżka rozmarynu
    • ½ łyżeczki soku z cytryny
    • Sól
    • Pieprz

Pieczony łosoś z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Rybę myję, osuszam, usuwam skórę i kroję na mniejsze porcje. Układam w naczyniu żaroodpornym.
    Oliwę wlewam do naczynia, dodaję rozmaryn, sól, pieprz, sól oraz sok z cytryny i dokładnie mieszam. Marynatą smaruję rybę.
  • warzywa 2. Brokuł myję, dzielę na małe różyczki i układam na około ryby.
    Pomidorki myję, osuszam, kroję na połówki i układam również na około ryby. Warzywa solimy.
    Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
  • ryba 3. Ryba gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy