Zapiekanki do idealny sposób na szybki obiad. Pyszna i aromatyczna zapiekanka z pieczonym łososiem w warzywach.
Przygotujesz ją bardzo prosto bez zbędnych komplikacji czy ciężko dostępnych składników.
15 min
Dla 5 osób
Łatwy
Składniki:
• ½ kg surowego łososia
• 1 brokuł
• Kilka pomidorków koktajlowych
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka rozmarynu
• ½ łyżeczki soku z cytryny
• Sól
• Pieprz
Pieczony łosoś z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę myję, osuszam, usuwam skórę i kroję na mniejsze porcje. Układam w naczyniu żaroodpornym.
Oliwę wlewam do naczynia, dodaję rozmaryn, sól, pieprz, sól oraz sok z cytryny i dokładnie mieszam. Marynatą smaruję rybę.
2.Brokuł myję, dzielę na małe różyczki i układam na około ryby.
Pomidorki myję, osuszam, kroję na połówki i układam również na około ryby. Warzywa solimy.
Piekę w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
Komentarze