PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pieczony łosoś z salsą pomidorowo-paprykowąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/57/b1a5fb1afe1aee9b7cc96bc5f2d06914f0a38d25.jpeg22881712http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pieczony-losos-z-salsa-pomidorowo-paprykowa-3
500 g mrożonego łososia (dzwonki)
sol, pieprz
sok z cytryny
Salsa: 2 dojrzałe pomidory
pół papryki czerwonej
pół cebuli
2 łyżki zagęszczonego soku pomidorowego
2-3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Pieczony łosoś z salsą pomidorowo-paprykową
1.
Rybę odmroż, umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Każdy dzwonek skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Wstaw na godzinę do lodówki.
2.
Przygotuj salsę: pomidory i paprykę umyj, osusz, usuń gniazda nasienne i pokrój w grubą kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Przełóż wszystko do miski, dodaj oliwę, sok pomidorowy, pieprz, sól i wymieszaj. Odstaw na 30 minut, żeby składniki się przegryzły.
3.
Kawałki ryby ułóż na wysmarowanej oliwą blaszce i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. Piecz ok.15 minut (czas pieczenia zależy od grubości filetów).
4.
Wyjmij z piekarnika, przełóż na talerze i podawaj z salsą.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze