pieczony łosoś w musztardzie z granatem

0 (0 ocen)

  • 25 min

łosoś w musztardzie ,polany sosem z granatem to pyszne połączenie różnych smaków które doskonale się komponują

  • 25 min

Składniki:

  • dzwonki z łososia
    2 łyżki musztardy rosyjskiej
    12 łyżki musztardy francuskiej
    sól, pieprz, oregano
    masło, cebula
    granat, sok z cytryny

Pieczony łosoś w musztardzie z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia nacieramy solą, pieprzem oraz oregano, musztardy mieszamy razem i smarujemy z oby stron rybę.
    układamy na masełku i pokrojonej w prążki cebuli w naczyniu żaroodpornym.
  • 2. Granata obieramy, wsypujemy pestki do miski/garnuszka , miażdżymy za pomocą tłuczka lub mozdzieża aż puści sok, dodajemy soku z cytryny, tak aby sos nie był za kwaśny. dodajemy szczyptę pieprzu i mieszamy. Polewamy przyprawioną rybę.
  • 3. wstawiamy do piekarnika na 20 min, pieczemy w temperaturze 150-160 stopni C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy