Pieczony łosoś

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

delikatna pieczona ryba wynik prób i błędów ;)

  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • - Łosoś świeży, filet: 2 sztuki
    - marchewka: 1 sztuka
    - pietruszka: 1 sztuka
    - cukinia zielona mała: 1 sztuka
    - cytryna: 1 sztuka
    - miód: 2 łyżki
    - ziemniaki pokrojone w plastry: 10 sztuk
    - czosnek: 4 ząbki
    - śmietana: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Pieczony łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażony łosoś z karmelizowanymi warzywami 1. warzywa kroimy w plastry solimy, pieprzymy dodajemy miód.
    łososia smażymy na patelni z dodatkiem soli i pieprzu
    ziemniak gratan: kroimy w cieniutkie plastry dodajemy zredukowaną śmietanę z czosnkiem, solą i pieprzem, wkładamy do małej foremki, zawijamy folią aluminiową i pieczemy w 180 st.C przez 1,5h.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy