Pieczony łosoś

5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tego łososia robię dla moich synów: 7-letniego Przemka i 3-letniego Szymona.

Składniki:

  • ● 60 dag fileta z łososia
    ● cytryna
    ● przyprawa do ryb
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia myjemy, osuszamy
    i kroimy na 4 części. Skrapiamy
    sokiem z cytryny, oprószamy
    przyprawami. Przykrywamy
    i zostawiamy godzinę
    w temperaturze pokojowej,
    potem wkładamy do lodówki
    na co najmniej godzinę.
  • 2. Każdą porcję zawijamy
    w folię aluminiową. Układamy
    na rozgrzanym ruszcie. Pieczemy
    około 30 minut.

Porady

Podajemy z ziemniaczanym purée i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować