PIECZONY LIN Z NUTĄ CYTRYNY I ROZMARYNU

4.47 (167 ocen)

  • 30 min

Przepyszna rybka , idealna na piątkowy obiad, danie postne lub wykwintną kolację. Tak podana smakuje wysmienicie

  • 30 min

Składniki:

  • 1 większy lin- u mnie 38 cm
    4 plastry cytryny
    4 gałązki rozmarynu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pieczony lin z nutą cytryny i rozmarynu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lin do pieczenia 1. Lina sprawiamy, solimy z obu stron na zewnątrz i wewnątrz. Odstawiamy na min. godzinę do lodówki. Po tym czasie jescze raz solimy, posypujemy obficie pieprzem, najlepiej świeżo grubo zmielonym. Układamy na folii aluminiowej, do środka wkładamy 2 plastry cytryny i 2 gałązki rozmarynu. Na wierzch ryby układamy 2 plastry cytryny i obkładamy rozmarynem
  • 2. Zawijamy lina w folię aluminiową, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Po ok. 1o minutach, odwijamy folię aluminiową i zapiekamy rybę jeszcze ok.10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować