Pieczony karczek z pieczarkami

0 (0 ocen)

Pyszne mięsko, niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia.

Składniki:

  • 1,2 kg karczku
    0,5 kg pieczarek
    3 cebule
    przyprawa do mięs - delikat knorr
    ZALEWA:
    8,5 łyżek magii
    4 łyżki cukru
    5 łyżek octu jabłkowego
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    8 łyżek wody

Pieczony karczek z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w plastry - grubości 1 cm- posypać przyprawą i odstawić na 3-4 godziny do lodówki.
  • 2. Następnie opanierować w mące i obsmażyc z obu stron na małej ilości tłuszczu. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  • 3. Pieczarki kroimy w plastry i układamy na mięsie - posypujemy małą ilością vegety, a cebule kroimy w krążki i układamy je na wierzch. Zalewamy zalewą.
    Pieczemy pod przykryciem w 180 st, 1h45 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy