Pieczony indyk z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Przygotowanie tego obiadu to 30 minut roboty i bardzo mało zmywania . Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mięso z piersi indyka
    1 mała cukinia
    1/ szt. czerwonej papryki
    kilka szt. zielonych szparagów
    1 mała cebula
    natka pietruszki
    20 g oliwa z oliwek
    curry, pieprz cytrynowy, papryka słodka i chili

Pieczony indyk z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki.
    2. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, cebulę kroimy w cienkie paseczki.
    3. Odkrajamy końcówki szparagów.
    4. Paprykę kroimy w paseczki.
    5. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy.
    6. Pieczemy w 20 minut w 180 stopniach.

Komentarze

Podobne przepisy