Przygotowanie tego obiadu to 30 minut roboty i bardzo mało zmywania . Jednogarnkowe, pieczone w piekarniku danie idealne dla zabieganych.
30 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
100 g mięso z piersi indyka
1 mała cukinia
1/ szt. czerwonej papryki
kilka szt. zielonych szparagów
1 mała cebula
natka pietruszki
20 g oliwa z oliwek
curry, pieprz cytrynowy, papryka słodka i chili
Pieczony indyk z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Mięso czyścimy i kroimy na duże kawałki.
2. Warzywa myjemy. Cukinię kroimy w talarki, cebulę kroimy w cienkie paseczki.
3. Odkrajamy końcówki szparagów.
4. Paprykę kroimy w paseczki.
5. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy oliwą z oliwek i przyprawiamy.
6. Pieczemy w 20 minut w 180 stopniach.
Komentarze