Pieczony gulasz z fileta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, wysuszyć, pokroić w kostkę. Oczyszczone pieczarki pokroić na małe cząstki, cebulę obrać i posiekać. Rozdrobnione składniki przełożyć do miski. Wlać oliwę oraz miód, dodać koncentrat pomidorowy, wsypać kawę, tymianek, imbir, kozieradkę, gałkę muszkatołową, chilli i po szczypcie soli i pieprzu. Całość wymieszać, następnie włożyć do lodówki na 30 min.
2.Po tym czasie do składników wlać śmietankę i wsypać mąkę – dokładnie wymieszać. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym przełożyć do naczynia do zapiekania (kamionkowe, szklane itp.). Naczynie przykryć pokrywą i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C.
Komentarze