Pieczony dorsz w pomidorach

0 (0 ocen)

Przepyszny dorsz zapiekany z pomidorami.

Składniki:

  • 2 nieduże tuszki dorsza
    2 pomidory
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    koper
    łyżka masła klarowanego
    sól
    pieprz

Pieczony dorsz w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsz dopraw pieprzem i solą. Wstaw na godzinę do lodówki.
  • 2. Cebulę pokrój w pół talarki, a pomidor w talarki. W środek dorsza włóż cebulę i posyp koperkiem. Posmaruj formę masłem i wyłóż rybę. Na wierzch ryby wyłóż pokrojone pomidory, cebulę, posyp koperkiem i obok wyłóż czosnek. Piecz w piekarniku w temp. 180-200 przez 30-40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy