Pieczony camembert z rozmarynem i miodem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Uwielbiam pieczony ser camembert.. uwielbiam zanurzyć pieczywo w płynnym środku i delektować się smakiem. To taka moja chwila zapomnienia. Dziś zapraszam Was na pieczony camembert z rozmarynem i miodem, pyszny aromatyczny.. obłędny!

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:
    ◦2 okrągłe sery camembert
    ◦2 gałązki rozmarynu
    ◦6 łyżek płynnego naturalnego miodu

    Dodatkowo:
    ◦30 g orzechów włoskich
    ◦4-5 łyżek płynnego miodu
    ◦1 szczypta soli
    ◦bagietka


Pieczony camembert z rozmarynem i miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie orzechów:
    Suchą patelnie rozgrzewamy na palniku aż będzie ciepła, dodajemy orzechy, miód i sól i podgrzewamy aż miód zgęstnieje i przylegnie do orzechów. Orzechy układamy na papierze do pieczenia żeby się nie pozlepiały.

    Przygotowanie sera:
    Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Sery wyjmujemy z opakowania i obficie smarujemy miodem z każdej strony. Na wierzch układamy gałązki rozmarynu i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 15-20 minut aż ser będzie miękki w dotyku.

    Podajemy ciepły z dodatkiem orzechów i świeżą bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy