Pieczony camembert podany na sałacie

4.5 (187 ocen)

  • Dla 1 osoby

Pieczony camembert, z sałatą, suszonymi pomidorami, balsamikiem i żurawiną,podany z chrupiącymi grzankami :)

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 camembert
    ocet balsamiczny - 80ml
    1 łyżeczka żurawiny ze słoika
    1 łyżeczka cukru
    szczypta tymianku
    kilka suszonych pomidorów
    miks sałat, rukola lub szpinak baby
    bułka ciemna z ziarnami
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczony camembert podany na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę kroimy pod skosem na centymetrowe kawałki,
    smarujemy cienko masłem i posypujemy tymiankiem.
    Ser i grzanki wstawiamy do piekarnika na 10 minut - temperatura 180stopni, lub
    pieczemy na grillu.
    Na talerzu układamy miks sałat.
    Ocet, żurawinę i cukier podgrzewamy - sos trochę zgęstnieje.
    Gotowy ser przecinamy na pół (uwaga bo środek odrobinę wypływa),
    i układamy na talerzu, na zmianę z sałatą.
    Dodajemy suszone pomidory i polewamy sosem.
    Na boku układamy grzanki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Ocet Salami Suszone pomidory Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować