To idealna przekąska lub zdrowy posiłek, który dodatkowo wygląda bardzo zachęcająco. Takiego buraka możecie nawet podać jako przystawkę na rodzinnej imprezie.
10 min
Dla 3 osób
Składniki:
3 pieczone buraki (średnie)
Pasta Budwig:
150 g chudego twarogu
4 łyżki oleju lnianego
4 łyżki mleka/jogurtu/kefiru
sól, pieprz
Pieczony burak z pastą budwigową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować pastę Budwig.
Twaróg z olejem oraz mlekiem/jogurtem/kefirem należy dokładnie połączyć na gładką i jednolitą konsystencję.
(Można użyć blendera. Masa powinna przypominać serek homogenizowany i być bez gródek.)
Pastę doprawić do smaku.
Każdego z buraków przekroić poziomo na 3 równe plastry, a następnie przełożyć pastą budwigową.
Buraki ułożyć na talerzykach oraz dodatkowo polać odrobiną oleju lnianego.
Komentarze