Pieczony boczek po wiejsku

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Boczek jest bardzo pyszny, na pewno zasmakuje każdemu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - boczek: 4 plastry
    - czerwona, zielona i żółta papryka: 1 sztuka
    - cebula: 4 sztuki
    - pieczarki: 10 dekagramów
    - Liscie laurowe: 6 sztuk
    - estragon pęczek: 1 sztuka
    - musztarda ziarnista: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

Pieczony boczek po wiejsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oczyścić pokroić na kawałki, obrane cebule na ćwiartki.
  • 2. Ponadziewać na wykałaczki na przemian z pieczarkami i liśćmi laurowymi. Szaszłyki oprószyć solą i pieprzem, grillować 10 minut, często smarując olejem.
  • 3. Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony.
  • 4. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze 5 minut z każdej strony.
  • 5. Boczek podawać ze świeżą bagietką i szaszłyczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy