Pieczony boczek po wiejsku

  • wyświetlono: 719 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Boczek jest bardzo pyszny, na pewno zasmakuje każdemu.

marika1503
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- boczek: 4 plastry
- czerwona, zielona i żółta papryka: 1 sztuka
- cebula: 4 sztuki
- pieczarki: 10 dekagramów
- Liscie laurowe: 6 sztuk
- estragon pęczek: 1 sztuka
- musztarda ziarnista: 2 łyżki
- sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczony boczek po wiejsku

  • 1. Papryki oczyścić pokroić na kawałki, obrane cebule na ćwiartki.
  • 2. Ponadziewać na wykałaczki na przemian z pieczarkami i liśćmi laurowymi. Szaszłyki oprószyć solą i pieprzem, grillować 10 minut, często smarując olejem.
  • 3. Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony.
  • 4. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze 5 minut z każdej strony.
  • 5. Boczek podawać ze świeżą bagietką i szaszłyczkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadna_grilla

Komentarze

Podobne przepisy

Makaron po wiejsku

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Makaron po wiejsku

Smaczny i sycący makaron z przepisu...

Boczek pieczony – pyszny!

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Boczek pieczony

Boczek pieczony z ziołami , czosnkiem...

Ziemniaki po wiejsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Ziemniaki po wiejsku

Bardzo lubię dania, które można...

Boczek pieczony

Dodane przez: Leszczu86

Boczek pieczony

Aromatyczny, soczysty, pieczony...

Boczek pieczony po azjatycku

Dodane przez: SprytnaChochla

Boczek pieczony po azjatycku

Bardzo prosty przepis na wyjątkowe...

Pierscien  miesny po wiejsku

Dodane przez: GIOVI75

Pieczen po wiejsku

Smaczny z dodatkiem dwoch rodzajow...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE