PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Pieczony boczek po wiejskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/54/1cced0be01ff1f4ce5581ed4aac214a1cf4c3f56.jpeg25601712http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/pieczony-boczek-po-wiejsku-4
1.
Papryki oczyścić pokroić na kawałki, obrane cebule na ćwiartki.
2.
Ponadziewać na wykałaczki na przemian z pieczarkami i liśćmi laurowymi. Szaszłyki oprószyć solą i pieprzem, grillować 10 minut, często smarując olejem.
3.
Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony.
4.
Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze 5 minut z każdej strony.
5.
Boczek podawać ze świeżą bagietką i szaszłyczkami.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze