Pieczony ananas z kokosową kruszonką

4.5 (193 ocen)

Pieczony ananas z pysznym wypełnieniem i jeszcze smaczniejsza kruszonką. Najlepiej smakuje na ciepło.

Składniki:

  • 1 ananas
    2 łyżki miodu prawdziwego
    60ml rumu

    KRUSZONKA:
    1/2 szklanki mąki pszennej
    50g masła
    1/4 szklanki cukru
    4 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Pieczony ananas z kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0mujt4s 1. Przygotować kruszonkę z podanych składników, rozcierając wszystko w palcach. Wstawić do lodówki.
  • image-1dpmv2a 2. Świeżego ananasa przekroić wzdłuż na pół. Za pomocą noża wykroić twardą, zdrewniałą część. Uważając, aby nie poprzecinać ścianek.
  • image-06adxph 3. Małą łyżeczką lub łyżeczką do kuleczek wydrążyć środki ananasa. Przełożyć do miseczki, dodać miód i rum. Wszystko wymieszać i napełnić ananasa. Nałożyć sporą ilość kruszonki. Piec w 200*C przez około 40min. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować