Pieczonki z wczesnych ziemniaków i "młodych" warzyw

0 (0 ocen)

  • 50 min

Takie" pieczonk"i zawsze kojarzyły mi się z jesienią i wtedy smakują najlepiej, jednak córce zamarzyły się o tej porze roku i zrobiłam je z wczesnych ziemniaków i podane z maślanką czy kefirem nie są "złe" :)))

  • 50 min

Składniki:

  • ziemniaki wczesne ok. 8-10 szt.
    młode buraczki 2-3 szt.
    marchew 1 szt
    seler 1/2 bulwy
    pietruszka korzeń 1 szt
    boczek wędzony ok. 70 dag
    olej rzepakowy do smażenia
    sól, mielony pieprz, papryka ostra w proszku,ziele angielskie,liście laurowe do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczonki z wczesnych ziemniaków i "młodych" warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0hv069c 1. Ziemniaki i warzywa obieramy i myjemy
  • image-22epitq 2. Ziemniaki oraz pozostałe warzywa kroimy w cienkie plastry, wędzony boczek w kostkę
  • 3. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy warstwami ziemniaki,boczek,plastry warzyw, solimy i przyprawiamy każdą warstwę do smaku
  • 4. Gdy ziemniaki i pozostałe warzywa są miękkie wykładamy na talerzyki i podajemy z kefirem,zsiadłym mlekiem lub maślanką:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować