Pieczonki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pycha

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
    2 sztuki cebuli
    500 g kiełbasy śląskiej
    maślanka
    sól, pieprz

Pieczonki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczonki 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry. Oprószamy solą i pieprzem.
    Cebule kroimy w piórka.
    Połowę ziemniaków wykładamy w garnku, na to kładziemy cebulę.
    Kiełbasę kroimy w talarki, kładziemy na cebulę.
    Na ziemniaki kładziemy pozostałą część ziemniaków.
    Całość podlewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem przez 35-40 min. Od czasu do czasu mieszamy.
    Podajemy z maślanką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy