Pieczone ziemniaki z nadzieniem z serka i czosnku

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Ulubiona potrawa mojego męża, pożywna i smaczna

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka ziół prowansalskich
    Folia do pieczenia
    Nadzienie:
    1 mały jogurt bałkański
    1 ząbek czosnku
    1 cebula
    1 lyżka posiekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone ziemniaki z nadzieniem z serka i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie, odstawić i wystudzić.. Nakłuć ziemniaki drewnianą wykałaczką, aby podczas pieczenia mogła wychodzić z nich para, posmarować oliwą wymieszaną z ziołami, zawinąć w folię , każdy oddzielnie. Upiec na grillu.
    Przygotować nadzienie z jogurtu , zmiażdżonego ząbka czosnku, pokrojonej w kostkę cebuli oraz posiekanego szczypiorku. Lekko osolić .
    Pod koniec pieczenia rozwinąć folię i przekroić ziemniaki na krzyż i nacisnąć , aby się otworzyły i w to miejsce włożyć po łyżce nadzienia. Można podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować