Pieczone ziemniaki, schabowy i fasolka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Trochę inny domowy obiad. Ziemniaczki są przepyszne!

  • 20 min

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    przyprawa do ziemniaków
    przyprawa do mięsa
    przyprawa typu "Warzywko"
    sól
    oliwa
    masło
    600 g fasolki szparagowej
    kotlety schabowe z piersi kurczaka
    1 jajko
    bułka tarta

Pieczone ziemniaki, schabowy i fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowane ziemniaki 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w cząstki.
  • Ziemniaki w blaszce 2. Ziemniaki wykładamy na blachę, posypujemy przyprawą do ziemniaków, przyprawą do mięsa, przyprawą typu "Warzywko", solą, polewamy oliwą, mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200* C, pieczemy około 1 godziny, do czasu aż ziemniaki przyrumienią się. Pamiętajmy, aby od czasu do czasu przemieszać ziemniaki.
  • Podsmażna fasolka 3. Fasolkę szparagową tniemy na mniejsze kawałki, gotujemy, odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy fasolkę, posypujemy bułką tartą i chwilę smażymy.
  • Usmażone schabowe 4. Z piersi kurczaka robimy kotlety schabowe. Rozbite kotlety obtaczamy w jajku i bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano.
  • Pieczone ziemniaki, schabowy i fasolka 5. Wszystko wykładamy na talerze i podajemy.

Komentarze

Podobne przepisy