Pieczone ziemniaki, schabowy i fasolka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy i kroimy w cząstki.
2.Ziemniaki wykładamy na blachę, posypujemy przyprawą do ziemniaków, przyprawą do mięsa, przyprawą typu "Warzywko", solą, polewamy oliwą, mieszamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200* C, pieczemy około 1 godziny, do czasu aż ziemniaki przyrumienią się. Pamiętajmy, aby od czasu do czasu przemieszać ziemniaki.
3.Fasolkę szparagową tniemy na mniejsze kawałki, gotujemy, odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy fasolkę, posypujemy bułką tartą i chwilę smażymy.
4.Z piersi kurczaka robimy kotlety schabowe. Rozbite kotlety obtaczamy w jajku i bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanej patelni na rumiano.
Komentarze