Pieczone ziemniaki i dip keczupowo-majonezowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

mogą stanowić dodatek do mięsa lub wystąpić jako samodzielne danie. Pycha!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ziemniaki
    oliwa z oliwek
    zioła prowansalskie
    papryka ostra
    papryka słodka
    sól morska
    gałka muszkatołowa

    na dip:
    pół szkl keczupu ostrego
    pół szkl majonezu
    2 ząbki czosnku
    pieprz z młynka
    ewentualnie sól
    świeża natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone ziemniaki i dip keczupowo-majonezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze cząstki, ugotować wrzucając na posolony wrzątek na półmiękko. Potem odcedzić i niech odparują
  • 2. Posypać ziołami, papryką ostrą i słodką, gałką i solą, założyć pokrywkę i wstrząsnąć garnkiem kilkakrotnie, żeby dobrze się wymieszało
  • 3. ziemniaki wyrzucić na blachę, skropić porządnie oliwą, wstawić do piekarnika 200st na około 40 min
  • 4. Dip:
    majonez z keczupem, wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i posiekaną drobniutko natką pietruszki wymieszać ze sobą bardzo dokładnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować