Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem

  • wyświetlono: 1046 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pierwszy raz piekłam ziemniaki w łupinkach. I na pewno nie ostatni :)

kamila19851

Składniki

4 porcje

1 porcja: 378kcal, białko:21g, węglowodany:54g, tłuszcz:8g

kilogram ziemniaków

2 łyżki oleju rzepakowego

puszka tuńczyka w sosie własnym

3 łyżki śmietany 18%

puszka czerwonej fasoli

1 ostra papryczka

sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem

  • 1. Ziemniaki szorujemy pod wodą. Suszymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je olejem rzepakowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika i pieczemy około 40 minut.

    Tuńczyka odsączamy z wody, przekładamy do miski. Z fasoli odlewamy zalewę i przepłukujemy wodą, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę drobno siekamy, przekładamy do ryby. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

    Upieczone ziemniaki nacinamy na krzyż, w zagłębieniu nakładamy porcję tuńczyka.

    Podajemy z ogórkami kiszonymi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone ziemniaki

Dodane przez: olinek_82

Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki są idealnym...

image-14s4lov

Dodane przez: Sabinakuchcik

Pieczone ziemniaki

idealny dodatek do niedzielnego...

image-21ylbp2

Dodane przez: monika016

Ziemniaki faszerowane serem feta

Zrobienie ich wymaga nieco więcej...

Pieczone ziemniaki

Dodane przez: Gospodyni

Pieczone ziemniaki

Ziemniaki pieczone jak z ogniska....

Pieczone ziemniaki

Dodane przez: kamilab

Ziemniaki pieczone

Pyszne ziemniaki z ziołami.Smakują...

ziem

Dodane przez: dusiowa

Pieczone ziemniaki

Moja rodzinka lubi bardzo ziemniaki,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE