Pieczone ziemniaczki ziołowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszny sposób na młode ziemniaczki

  • 40 min

Składniki:

  • - 6 większych ziemniaków (młodych)
    - 3 małe cebule dymki
    - 2 łyżki oleju o smaku czosnku
    - pół łyżeczki staropolskiego czosnku granulowanego
    - łyżeczka suszonych ziół prowansalskich
    - sól do smaku

Pieczone ziemniaczki ziołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki szorujemy i kroimy na ćwiartki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy do nich 3 umyte i przekrojone na połówki cebule. Polewamy olejem i przyprawiamy czosnkiem suszonym, ziołami prowansalskimi oraz solą. Całość dokładnie mieszamy. Zapiekamy przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st.

Porady

Gotowe ziemniaczki świetnie smakują z sosem czosnkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy