Pieczone ziemniaczki musztardowo-chrzanowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszny dodatek do drugiego dania, domownicy z pewnością poproszą o dokładkę :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kg ziemniaków

    Marynata:
    -1 łyżka musztardy
    -1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
    -1 łyżeczka curry
    -1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    -1 płaska łyżeczka soli
    -1/2 łyżeczki pieprzu
    -7 łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków Dodatki

Pieczone ziemniaczki musztardowo-chrzanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym. Składniki marynaty dokładnie mieszamy ze sobą i wrzucamy ziemniaczki, dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Odkładamy na dwie godziny do lodówki. Po tym czasie ziemniaczki pieczemy przez 50-60 minut na rumiano w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować