Pieczone ziemniaczki

5 (146 ocen)

Pyszne zarówno jako dodatek do obiadu jak również jako przekąska z sosem np. czosnkowym.

Składniki:

  • Ilość składników wg upodobania i potrzeb:
    ziemniaki
    sól morska prowansalska
    pieprz
    słodka papryka
    czosnek granulowany
    tymianek
    2-3 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki Przekąski

Pieczone ziemniaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w ósemki. Młode ziemniaczki można wyszorować i zapiekać ze skórką. Przełożyć do większego naczynia, polać olejem, posypać przyprawami. Mocno wstrząsnąć aby przyprawy dokładnie pokryły ziemniaki.
    Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 1 godziny, w międzyczasie przemieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przyprawy Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować