Pieczone żeberka z cebulką i majerankiem

4.47 (167 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Żeberka rozpływające się w ustach. Czy jest coś przyjemniejszego?

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, 5 większych cebul, 3 łyżki mąki pszennej, czubata łyżka majeranku, sól, pieprz, przyprawa do mięs.

Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka z cebulką i majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: żeberka pokroić na porcje, posolić i popieprzyć. Mąkę wymieszać z majerankiem i przyprawami wg uznania. Cebule pokroić w piórka średniej grubości. Żeberka panierować w przygotowanej mącznej panierce i podsmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu, wyjąć na blaszkę. Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebule do zeszklenia. Przełożyć na podsmażone żeberka. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godz. w temp 180 st. C. Podawać z ziemniakami i surówką.

Porady

Jeśli żeberka mają być bardziej majerankowe, to do smażonej cebulki proszę dodać pół łyżki majeranku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować