Pieczone żeberka w sosie musztardowo-miodowym z żurawiną

4.99 (157 ocen)

  • 50 min

Żeberka są ulubioną potrawą mojego męża. Właśnie tak przyrządzone najbardziej mu smakują.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki:
    6 wieprzowych żeberek
    1 łyżka musztardy
    2 łyżki miodu
    1/4 kostki smalcu
    1 cebula
    1 pomidor
    2 ząbki czosnku
    suszone owoce żurawiny
    kilka kropel cytryny
    sól , pieprz , mielona słodka papryka , jarzynka , sucha zielona
    pietruszka , majeranek
Wystaw ocenę:

4.99 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczone żeberka w sosie musztardowo-miodowym z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "Pieczone żeberka w sosie musztardowo-miodowym z żurawiną" 1. Smalec roztopić na patelni. Musztardę utrzeć z miodem i kilkoma
    kroplami
    cytryny , posmarować żeberka. Ułożyć je na rozgrzanym tłuszczu. Na
    każdym położyć po 2 plasterki czosnku. Doprawić solą , pieprzem ,
    mieloną papryką , jarzynką , posypać zieloną pietruszką i
    majerankiem. Cebulę i pomidora (obrać ze skórki) pokroić w dowolne
    kawałki i rozsypać na żeberkach. Na koniec dodać żurawinę. Piec pod
    przykryciem do miękkości z obydwu stron. W razie potrzeby polewać sosem
    z patelni lub przegotowaną wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować